Voeding en Migraine


Voeding en migraine

voeding en migraine;

Sinds mijn twaalfde heb ik last van migraine. Met behulp van medicijnen viel er tot vijf jaar geleden mee te leven, helaas verergerden de klachten. Op zich niet gek met een gezin met drie jonge kinderen, een eigen bedrijf, twee dagen werken in het onderwijs en een druk sociaal leven. De laatste twee jaar werd mijn leven echter ernstig beïnvloed door de hoofdpijn.

Hormoonhuishouding

De oorzaak van mijn hoofdpijn hangt samen met mijn hormoonhuishouding. Dit in combinatie met stress en drukte verergerde de hoofdpijn. Via de huisarts kwam ik niet verder en daarom ben ik op internet gaan zoeken. Hier kwam ik artikelen tegen over de bloedsuikerspiegel in relatie tot de hormoonhuishouding. Er werd aangegeven dat wanneer je bloedsuikerspiegel stabiel is, dit de hormoonspiegel positief beïnvloed. Ik las dat dit in veel gevallen een gunstig effect heeft op bestaande klachten zoals hoofdpijn. Dus geen toegevoegde suiker meer! Hoe ga ik dat goed en verantwoord doen? Ik ben gek op chocola, koek, snoep en eigenlijk alles wat lekker is. Dat kan ik niet, was mijn gedachte.

Suiker? Nee!

Toen heb ik contact gezocht met Louise Groot. Zij wilde mij graag helpen. Tijdens de eerste afspraak met Louise hebben we mijn eetpatroon doorgenomen en al snel werd duidelijk dat ik, zonder dat ik dit zelf doorhad, veel voedingsstofarme voedingsmiddelen at en zoals ik zelf concludeerde suikerverslaafd was. Mijn eetpatroon bevatte veel producten waarvan ik dacht dat ze gezond waren. Ze werden immers geadviseerd door een andere bekende gewichtsconsulent. De cruesli, vruchtenhagel, ontbijtkoek, eierkoeken en Snelle Jelles waren zo mijn valkuil geworden. Louise en ik hebben samen een gezond en evenwichtig programma opgesteld met weinig toegevoegde suikers maar met véél puur eten. Uiteraard bevat mijn voeding wel gezonde koolhydraten (suikers) als in volkoren brood, aardappelen e.d.

Binnen twee weken merkte ik resultaat. Geen hoofdpijn meer en volop energie. Wat een geweldig gevoel! Louise heeft mij anders naar mijn voeding leren kijken, verpakkingen leren lezen en juiste keuzes leren maken. Louise biedt goede alternatieven en ik heb heerlijke recepten, zonder pakjes en zakjes, van haar gekregen.

Vijf kilo eraf en genieten van een taartje

Waar ik normaal gesproken na een werkdag ’s avonds moe en vaak met hoofdpijn op de bank plofte, zit ik nu nog vol energie. Dit is een goede motivatie om het vol te houden. Bepaalde periodes in de maand heb ik nog wel eens hoofdpijn. Het blijft mijn zwakke plek. Maar het is niet meer zo heftig dat het mijn leven beïnvloed. Het kost mij geen moeite om de lekkere dingen te laten staan. Ik eet nu lekkere alternatieven en op verjaardagen geniet ik extra van een stukje taart. Van een stukje krijg ik echt niet gelijk hoofdpijn. Het zijn iedere keer keuzes die je moet maken en jezelf verwennen mag af en toe best. Een ander gunstig bijeffect is dat ik inmiddels ook vijf kilo ben afgevallen. Nu, na drie maanden, gaat het nog steeds goed en red ik het zonder hulp van Louise. Ik had van tevoren niet gedacht dat het resultaat na 3 maanden en maar 3 consulten zo GROOT zou zijn!

Simone Druif

GROOT in de praktijk | Diëtistepraktijk Louise Groot, Dwingel 3, 1648 JM DE GOORN | 06-11256261 | info@dietistepraktijklouisegroot.nl