Tiener Menno


Tiener Menno

Menno is een lieve en sportieve jongen van 10 jaar. Vorig jaar was het zwembad en het strand een beetje een struggel voor hem. Want hoewel hij 3 keer per week sportte batiener menno, Menno Krumperman, zwembad, zomer, zwembandje, Hoorn, Avenhorn, De Goorn, Spierdijk, Bobbeldijk, Medemblik, Koggenland , Jerremy, lekker puh, Lekker Puh methode, Lekker Puh, afvallen, kinderen, overgewicht, buikje, te zwaar, bmi, gezond gewicht, kind, jongeren, de goorn, avenhorn, berkhout, spierdijk, hoorn, grosthuizen, gezondheidscentrum de goorn, louise groot, figo jans, petten, dieet, gezond eten, te zwaar, help mijn kind is te dik, louise, louise groot, dietist, dietiste, kinderdietist, sportdietist, Hoorn, Avenhorn, De Goorn, Spierdijk, Bobbeldijk, Medemblik, Koggenland , Jerremy, lekker puh, Lekker Puh methode, Lekker Puh, afvallen, kinderen, overgewicht, buikje, te zwaar, bmi, gezond gewicht, kind, jongeren, de goorn, avenhorn, berkhout, spierdijk, hoorn, grosthuizen, gezondheidscentrum de goorn, louise groot, figo jans, petten, dieet, gezond eten, te zwaar, help mijn kind is te dik, louise, louise groot, dietist, dietiste, kinderdietist, sportdietistalde hij toch best van zijn “zwembandje” en buikje. Hij hield daardoor liever zijn T-shirt aan of een handdoek om zijn lijf.

Dit wilde hij veranderen dus ging Menno met de Lekker Puh methode van start. De grootste uitdaging was voor hem de portiecontrole. Hij is een lekkere en goede eter maar die “stop-ik-heb-genoeg-gegeten-knop”… die was uitgeschakeld.

Twee weken na de eerste afspraak kwam hij al glunderend binnen. Het ging super goed, hij had geen honger en voelde al dat zijn buikje minder werd en dat klopte ook! Hij was maar liefst 2 kilo naar zijn gezonde gewicht gegroeid!  Alleen was hij vergeten dat hij ook koek en snoepmomenten in mocht zetten, gelukkig voor hem kwamen we daar snel achter!

Menno is inmiddels ruim 6 kilo naar zijn gezonde gewicht gegroeid en heeft hiermee een gezond gewicht bereikt! Zijn trainer zei afgelopen week dat Menno veel sneller is geworden!

Af en toe is het best lastig. Verjaardagen blijven een uitdaging evenals feestdagen maar ook de voetbal. Jongens om hem heen bestellen na de wedstrijd patat, frikadellen, zakjes snoep en AA-tjes. Menno laat dat daar staan en kiest zijn eigen snoepmomenten.

Toch zou het volgens hem een stuk makkelijker zijn wanneer de voetbalkantine wat gezonder zou zijn. Een kleine verandering als een tosti van volkorenbrood met een enkele plak kaas zou toch mogelijk moeten zijn?

Onlangs  heeft hij lekker gezwommen in het Tikibad en dat hij nu zo goed is met voetbal bewijst ook maar een 4e plaats met schoolvoetbal afgelopen week.
Menno ik vind je een mega topper!

Heeft uw kind ook een buikje en zit dat hem/haar in de weg? Bel dan gerust even voor meer informatie over de Lekker Puh methode naar 0611256261
Samen komen we er echt wel uit!

 

GROOT in de praktijk | Diëtistepraktijk Louise Groot, Dwingel 3, 1648 JM DE GOORN | 06-11256261 | info@dietistepraktijklouisegroot.nl