Wielrenner Stanley


Sportvoeding Stanley, stanley beerepoot, sportvoeding, voeding bij sporten, sport en voeding, dietistepraktijk louise groot, lambertschaagStanley wint in Munstergeleen

Afgelopen zondag werd voor Stanley de zwaarste weg koers van het jaar verreden in het Zuid-Limburgse Munstergeleen.
Alle toppers stonden aan de start in de race waarbij elke ronde o.a. de Wanenberg (17%) moest worden bedwongen. In het laatste jaar bij de jeugd was dit voor Enkhuizer Stanley Beerepoot de laatste kans om deze zware koers aan zijn palmares toe te voegen.
Tot nu toe stond hij wel elk jaar op het podium maar nog nooit op het hoogste treetje.
Zeer voortvarend begon de jonge klimmer aan de race, na 6 ronden was de toon gezet, de bergprijs was al binnen, alle doorkomsten kwam hij met speels gemak als eerste boven en vanwege zijn tengere postuur kwam het uitgedunde peloton er alleen in de afdalingen weer bij… Bij het ingaan van de laatste ronde bleef hij ook vooraan rijden om elke aanval af te slaan, een eerste aanval bij de laatste klim naar de finish werd meteen beantwoord, een 2e aanval volgde, enigszins opgesloten vocht Beerepoot zich vrij, zag een minuscuul gaatje met nog 5 meter te gaan en haalde zijn laatste concurrent in, deze schrok hier zo van dat hij beklag deed bij de jury, maar na het terug zien van door omstanders gemaakte foto’s en verhalen van omstanders was de jury unaniem; Beerepoot had eerlijk en eindelijk gewonnen in Munstergeleen!

“Sinds februari 2014 helpt Louise mij om beter te eten, ze geeft me advies over sportvoeding. Ik verbruik heel veel energie doordat ik veel train. Ik eet nu anders voor en na de wedstrijden/trainingen. Tijdens de wedstrijden ging het eigenlijk al best goed. Ik heb nu veel minder last van buikpijn en ik heb voldoende energie tijdens wedstrijden. Hier ben ik erg blij om.” Stanley Beerepoot (14 jaar)

Sportvoeding Stanley

 

GROOT in de praktijk | Diëtistepraktijk Louise Groot, Dwingel 3, 1648 JM DE GOORN | 06-11256261 | info@dietistepraktijklouisegroot.nl