Afvallen zonder dieet


Afvallen zonder dieet

Lydia is 36, moeder van 3 dochters en draait alleen maar nachtdiensten in de zorg. Met de jaren zag ze het getal op de weegschaal stijgen. Van haar moeder kreeg ze in november een nieuwe broek. Met haar verjaardag in januari wilde ze die broek aan maar inmiddels zat de broek alweer te strak. De maat was nu echt vol en ze zocht naar een stok achter de deur. Ze wilde afvallen zonder dieet.

afvallen, dieet, zomer, gewicht, groot in de praktijk, dietist, de goorn, avenhorn, spierdijk, berkhout, grosthuizen, dietistenpraktijk, louise groot, gezondheidscentrum de goorn, gemeente koggeland, koggeland, lydia,

“ Toen ik belde om een afspraak in te plannen werd er gevraagd wat het doel was van de behandeling. Ik zei dat het niet om 30 a 40 kilo ging maar een kilo of 6 a 10. Vanuit mijn omgeving merk ik dat dan de drempel om naar een dietist te gaan wat hoog is. “ Dat kan je toch wel zelf” wordt er gezegd maar ik vond het fijn om een stok achter de deur te hebben. En om eerlijk te zijn had ik al minstens 10 keer het Sonja Bakker boek van de plank gepakt maar at ik er hier en daar wat extra of kwam er een feestje en ging dat getal op de weegschaal niet naar beneden.

Elk pondje gaat toch echt door het mondje, ongemerkt at ik zo vaak wat extra’s. Even een plakje kaas tussendoor wanneer ik het brood van mijn meiden smeerde of een vinger langs het mes met pindakaas. Ook koppelde ik alle gezelligheid aan eten. Kwam er wat leuks op tv dan zat ik klaar met een wijntje, borrelplankje of nootje. Mijn weekend werd doorgetrokken over de hele week.

Ik heb geleerd portiecontrole toe te passen en ook feestjes zijn geen enkel probleem. Ik neem echt wel een wijntje en een hapje hoor. Met nachtdiensten plan ik mijn voeding nu goed in waardoor ook dit prima te doen is. De zomer komt eraan, ik ben inmiddels 7 kilo afgevallen (10% gewichtsverlies) en zit zoveel beter in mij vel en dat zonder dieet maar door bewust te kiezen. Ik heb veel energie. Kom maar op met die bikini!”

Wil jij net als Lydia ook graag een paar kilo’s kwijt en in shape komen. Schrijf je dan nu in en start jouw verhaal op weg naar je gezonde gewicht!

GROOT in de praktijk | Diëtistepraktijk Louise Groot, Dwingel 3, 1648 JM DE GOORN | 06-11256261 | info@dietistepraktijklouisegroot.nl