Afvallen voor sportprestatie


Afvallen voor sportprestatie

Twee jaar geleden belde Tim op. Hij wilde fitter worden om een mountainbiketocht dwars door Marocco te kunnen rijden. Afvallen en conditie opbouwen gaan niet over een nacht ijs. Hij nam er de tijd voor. Geen crashdieet maar op een gezonde, verantwoordde manier zijn levensstijl aanpassen en structureel trainen. En met succes. Lees hier zijn verhaal!

Tim van Dam, afvallen, Roc du Maroc, mountainbiken, dieet, ovegewicht, te zwaar, fietsen, wielrennen, sportdietist, sportvoeding, mountainbikemarathon, voeding, sportvoeding, dieet, afvallen, lambertschaag, de goorn, avenhorn, berkhout, spierdijk, zandwerven, hoorn, wielrennen, mtb, eten, wijn, 20 kilo, sportprestatie, afvallen voor sportprestatie, louise groot, louise, groot in de praktijk, dietistepraktijk louise groot, dietistenpraktijk louise groot” Drie jaar geleden ben ik met veel plezier begonnen met mountainbiken. Ik vond mezelf prima in mijn vel zitten, maar wat extra beweging kon zeker geen kwaad.

Roc du Maroc

Vlak voordat ik was gaan fietsen was ik drie weken op vakantie geweest in Afrika, waar ik ook in mijn jeugd een aantal jaren heb gewoond. Iemand voeg mij of ik wel eens had nagedacht om een tocht in Afrika te gaan fietsen. Dat had ik niet, maar die middag ben ik uitvoerig op internet gaan speuren. Ik werd erg enthousiast van een aantal tochten en heb uiteindelijk voor RocDuMaroc gekozen.

Minder kilo’s

Om deze monstertocht van 600 kilometer en 8.000 hoogte meters te kunnen volbrengen, moest er lichamelijk en conditioneel nog wel het een en ander gebeuren. Met wat minder kilo’s zou dat makkelijker gaan….

Gezien mijn leeftijd (45) leek het mij verstandig om eerst een sportmedische keuring te ondergaan, dat werd een nulmeting. Ook ben ik – naast mijn wekelijkse mountainbike lessen, gaan strandfietsen om aan mijn duurvermogen te werken.

Wijntje en 20 kilo minder

Ook qua voedingsgewoonten en leefstijl moest er iets veranderen wist ik. Hiervoor heb ik contact gezocht met Louise. Met een aantal aanpassingen in mijn voedingspatroon en het afbouwen van mijn toenmalige hobby; wijn drinken, ben ik 20 kilo afgevallen!

Voedingsadviezen gericht op afvallen werden omgezet in sportspecifieke voedingsadviezen. Door al deze aanpassingen is het me begin oktober 2017 gelukt de RocDuMaroc uit te fietsen. De adviezen van Louise en de algehele verbetering van mijn conditie hebben er voor gezorgd dat ik tijdens de tocht – in plaats van alleen maar af te moeten zien – écht kon genieten van de ervaring en de indrukwekkende landschappen.

Tim van Dam”

GROOT in de praktijk | Diëtistepraktijk Louise Groot, Dwingel 3, 1648 JM DE GOORN | 06-11256261 | info@dietistepraktijklouisegroot.nl